03 oktober 2021

På väg till bort från någonstans?

Känner mig som den där brödrosten som levererar brända kanter. I morgon kanske nån ställer om programmet? Eller ställer den på auto? Den där brödrostkänslan https://www.greelane.com/sv/humaniora/historia-och-kultur/history-of-your-toaster-4076981/har förföljt mig hela dagen. Känner mig som rostas mackor med äcklig sylt på. Ingen rolig känsla. I rabatten blängde den där lömska katten på mig. Jag visste vad den tänkte? Tro fan maran är från mars? Den ser ut som en åtminstone garanterat. Nästgårds tantens ohängda katt vid namn Skrållan lever säker på spädbarn? I annat fall resterna efter mänsklig föda? På väg till jobbet i fredags kom en sådan där hipp el skate snubbe farandes i hög fart. Tittandes rakt fram utan vidvinkel perspektiv.

En trötter en med kepsen bak och fram drickandes sockerbombad cola såg mest ut som värsta kriminella med skenet kan bedra? I ett krondike ligger ännu ett fyllo nonchalant utslängd som fulsopor.En pensionär rusar dock snabbt förbi och tittar på skrattmåsen som skiter den på ryggen. Gud straffar vissa direkt. Ett koppel ostyriga morgontidiga ungar skriker ut sin instängda frustration. Deras trötta morsor tuggar toy tuggummin är modellvarningar och låtsar om dom vore nån annanstans i bästa fall? En halvdan bil med passerat bäst före datum med mer rost än plåt blåser förbi med värsta farten. En cigg slängs ut ur vrak chassit det dunkar extrem musik som söndrar allt i dess väg. En tickande rullande bomb som drar förbi den apelgråa massan vid busshållplatsen.

I bästa fall går det bra?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...