31 oktober 2021

Våran smått luddiga rätt och fel?

Vad som är rätt och fel ständiga dilemman som vi dödliga måste brottas med. Är det moraliskt rätt eller omoraliskt fel? Ibland så beror det på själva situationen på omständigheterna på sällskapet. I vissa kulturer kanske det är helt okej medans andra delar av världen säger å herregud så fel det här är fan oacceptabelt. I ett demokratiskt land som för hoppningsvis som vårt är så har vi lagar och förordningar som vi följer? Vissa såklart kanske bättre än andra dom andra fyller just nu våra fängelser till bristningsgränsen mat och logi plus ett sabbat liv blev kontentan av det hela. Sedan kan man tycka vad man vill om vissa lagar de kanske är både luddiga och svårtolkade som en skrivbords aktig dimmig dag på heden? 

Lagboken är vårt riktmärke om hur vi skall förhålla oss vad som är rätt och fel sedan kan vissa saker vara en bedömningsfråga i enskilda fall. Som en vanlig gräsrot som jag råkar vara är det sannerligen inte lätt att grotta ned sig bland alla paragrafer punkter och förtydligande herregud vilken sjuk snårig djungel. På tal om luddigheter så fortsätter vårt grådaskiga höstväder att regera med det full kraft regnet ligger lite där ovanför och väntar på att få släppa sin nederbörd. Folk fä och djur undrar säkert när första snön skall levereras kanske är det bara en tidsfrågan innan så blir dags? 

En fel tårta på rätt sätt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...