26 oktober 2021

En löneslav med fördelar?

Ingenting går upp mot just tystnaden. Inte ens värsta hårdrock kan konkurrera? Den ljuvliga stund som lätt bräcker allting annat. Så tyst att man inte ens hör knappnålen falla. Inget är vackrare än den faktiskt ingenting ljuvligare skönhet finns knappast. Om jag finner lugnet det händer det ibland? Då går jag i regel ut i skogen så långt in man kan komma bortom troll och pack. Då börjar jag med att släppa ut ett elakt inneboende primalskrik som har legat där och grott. Oftast låter det som en skabbig räv som fastnat i en rävsax. Men jag gör det oavsett vad? Efter denna djuriska dramatik super jag in den kala sinnligt råa atmosfären låter den inta min arma förbrukade kropp. Som omvandlar den till förnybar energi ett helande är påbörjad. Ett sunt sätt att ladda om batterierna på utan att förta sig nämnvärt. Denna internt personliga skogsgrej händer lite då och då beroende på när det passar in. Annars så tar jag mig den tiden ur ett själsligt helande perspektiv.

Dessvärre blir det allt för sällan vilket jag beklagar? Enligt mitt sätt att tänka tror jag att den metoden funkar på majoriteten. Den sönderstressade löneslaven som jag råkar vara mår bara bra utav skogsluften vilket är såklart är bättre än den förintande kontorsluften. Att få andas in den rå naturliga obehandlade vitmossan känna dess 100 åriga livskraft strömma genom kroppen. Då kan lova er att ni kommer ut ur skogen som en ny fungerande människa? Gör ni inte det är det bara in i det igen och grotta ned sig i skogsmyllan. Skogen levererar alltid tills ni känner er nöjda. Många människor hamnar ibland mot sina drömmars ideal. Dom flesta ibland även jag vill hellre inners inne ligga på sofflocket och läsa Kronblom om sanningen skall fram. Troligtvis är den där bekväma fakta analysen vetenskapligt bevisat? Många fastnar i ett minst 40 timmars jobbvecko syndrom utan att ha egenmakt till att bryta sig ur den oftast icke självvalda fyrkanten. Det är bara att gilla läget för sämre vill man ju inte ha det?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...