24 oktober 2021

En sommar med möjligheter?

Även den här corona sommaren har varit minst sagt minimal i  stort sätt obefintlig faktiskt snudd på mikroskopiskt. Endast en tur och retur resa till Göteborg har varit den enda lyxen på smörgåsbordet utanför min region. Istället myntade vi det redan vida kända begreppet "hemester". Ett nytt ord både med karaktär och med många modifikationer. Gjort lite små saker hemmavid allt runt omkring mig har varit corona har andas corona man läser om det man lever med problematiken i stort sätt dygnet runt man till och med har mardrömmar om eländet. Dessutom med en livrädd 85 årig svärmor som har laddat handväskan proppfull med munskydd handsprit eventuellt med tårgas hon vägrar inse att vi inte längre har några restriktioner? 

Eller hur snacka om att vara beväpnad upp till tänderna och snacka om social distansering på alla håll och kanter. På grund av den rådande situationen har man äntligen fått upptäckta Sveriges avlånga bländade skönhet. Vi visste såklart att den fanns där men kanske inte förrns nu som man har besökt dom där "vita fläckarna", som man kanske annars hade missat. På grund av att vi istället har valt att tillbringa delar av semestern på vårt paradisö Mallorca. Det känns skönt att få slippa dom självupptagna strandraggarnas kromande även dom silikonstinna donnornas uppenbarelse. För att istället ägna sin uppmärksamhet åt saker som vi annars hade undvikit och förträngt? Sveriges natur och landskapsbygd är fantastisk underskön i sin mångfald. Varje landskap är fantastiskt var och en för sig med sina specifika smultronställen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...