30 oktober 2021

När lingonen miljöstressas?

Hur många lingon finns det i världen? En väldans bra fråga med ett omöjligt svar? En gissningslek utöver det vanliga lite av överkurs tendenser. Egentligen är det ingen som riktigt vet hur många dom är alltifrån 3 till biljoners bijarders? Det kan finnas oändligt många här samtidigt som det kan vara ödsligt några där som att svara på frågan hur många hel och halvgudar växer det på ett träd? Ok jag skall vara schysst mellan tummen och pekfingret? Världen håller på att luckras upp i beståndsdelar där lika kulturer strålar samman till en enhet människor beblandas till ett kryllande myller av olika personligheter på gott och ont? Tendensen i min region är den att det byggs ofantligt mycket överallt på varje liten ledig plätt ploppar det upp hus som svampar i jorden dom är höga långa korta breda smala. En del av dom är fula som stryk kan jag tycka oprofessionellt dom känns bara malplacerade just där passar inte alls in i sammanhanget helt enkelt. Fel hus på fel plats olika många färger blandas som värsta tänkbara regnbågspaletten. Tja det kanske är detta scenario som är framtidens trend? Snabba byggsatshus med varierad färgskala snabba att sätta ihop snabba att riva ned de kortar ner tidsramen samtidigt som kvaliteten sjunker. 

Med östeuropeisk arbetskraft som inte kräver så mycket i lön inga speciella arbetsgivaravgifter dom byts ut efter 3 månader in med nya fräscha. Det är kanske det som är den rätta melodin synd bara för dom svenska snickarna som är dom riktiga förlorarna i den här kråksången. Dom blir väl helt enkelt för dyra i drift. Hus nu för tiden behöver inte vara ramanpassade på något vis. Dom får se ut hur som helst ploppa upp vart som helst till vilket pris som helst. Problemet blir att parkeringsplatserna är borttagna troligtvis redan på arkitektbordet gatorna blir smalare bilarna fler trängseln blir stressande strukturen försvinner helt i mångfalden av det ostrukturerade byggandet. Inte skulle jag vilja bo i ett myrsamhälle där husen ligger snudd på staplade på varandra i osorterade högar utan anonyma egenskaper. Personligen så vill jag gå ut spritt naken uti arla morgonstund skrika ut mitt djuriska obligatoriska primalskrik för skogens invånare och vattnets djupingar det är väl detta scenario som är en av livets många meningar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...