20 oktober 2021

Vår tid är nu?

Mörkret är kompaktare nu än någonsin som en svart ogenomtränglig massa hösten deluxe är här för att stanna. Temperaturerna är som vanligt denna här årstiden med kalla nätter mornar med varma skapliga dagar, en brytningstid nu framöver. I slutet av Oktober ställer vi dessutom om klockorna. Personligen så tycker jag att vi kör på med sommartiden året runt, blir det nån slags ändring så blir det säkert vintertid för hela slanten? 

Trädens fallande löv börjar heltäcka marken i sitt sprakande färgflöde, från ilsket rött till andra höstliga jordnära toner i ett vemodigt tema som bekräftar att nu finns det ingen återvändo. Kroppens innanmäte börjar också så smått på att anpassa sig till den kommande kalla årstiden. Kanske mest den mentala biten som förbereder sig istidens vemödor, konstigt att man aldrig har lärt sig tycka om vinter. När man var yngre så var vinter hur kul som helst på gamla dar känns det som om det kvittar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...