13 oktober 2021

Pannkaksrevolutionen?

Lite lösa tankar kring ämnet upplysning och allmänkunskap. Det finns fortfarande tro mig folk som hävdar att jorden är platt som en pannkaka? Tro fan det dom har ju inte fått lära sig allmänkunskapen om att jorden faktiskt är rund som en fotboll. Visst är det lustigt att alla planeter är runda? Varför finns det inte fyrkantiga himlakroppar? Att det faktiskt finns över 6 miljarder hungriga människor som kämpar för sitt egna liv över en tallrik kall gröt sedan finns det dom som gråter över spilld mjölk. De som har förätit sig på rådjurssadel? Eller gråtit sig till sömns för lite ugnspannkaka. Hur man nu kan göra det, tviste de lärda?  

Alla lagar är inte huggna i sten? Vissa kan man faktiskt ändra på om man vill? Göra om göra rätt. Skapa andra spelrum för den nya generationens ultra nördar som skall integreras i den nya kunskapen som förhoppningsvis ska föra alltet vidare. In i tid rum och evigheten på gott och ont! Min kloka mormor sa en gång. Det är bättre att kunna lite om mycket än mycket om litet då det är en hög nördfaktor. Att ha ett brett register och inte grotta ned sig i ett specifikt ämne. Personligen så har jag lyssnat på mormors goda råd. Det är kanske det som gör att jag idag jobbar som vaktmästare med små inriktning på många stora områden. Där minsann måste man kunna lite om allt möjligt. I mitt jobb kan man verkligen inte snöa in sig i ett ämne då är man såld.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...