16 oktober 2021

Mot en skräckfylld helg?

Om ett par veckor så går vi rakt in i halloween helgen med höstlov och hela paketet. Med en traditionell skräckblandad känsla om vem skall vi skrämma slag på nu då första bästa kanske? Bus eller godis tja whatever? I vår förmodade kristna värld så är det gravsmyckningen som gäller åtminstone från frugans sida men vi har redan fixat den biten. Vill gärna inte trängas den dagen då folk är som flugor kring en sockerbit med tända ljus och lyktor lite too much för min smak men ändå. Precis som man har gjort sedan urminnes tider. Dessutom skall vi äta det första riktiga julbordet för i år med helgskina Janssons frestelse med olika sillar diverse olika omeletter med mera! 

Ett rejält deluxe bord med andra ord. Som måhända får vissa änglar till att gråta floder. Mina yngre barn är mer amerikaniserad än vad jag någonsin kommer bli. Dom fullkomligt älskar halloween helgen dess injagande skräckfyllda magi och mystiska atmosfär. I dagens läge lever vi ju i en skräckfylld värld så fort vi går utanför dörren. I stort sätt kan vi bli skjutna när som helst? Utanför dörren upplever vi skräck i någon form allt blir skräck till slut efter som världen är ond? Men våra inre spärrar tack gode gud för dom gör att vi kan balansera våran inbyggda råvilda känsla på ett schysst sätt. Dom som inte fixar den biten de tar dom allehanda demonerna hand om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...