22 januari 2023

En stund i närheten av paradiset?

Ganska perfekt lagom med en timmas rullstolspromenad med bästa sonen, även han fick en välbehövlig promenad genom alltifrån stundtals isfria banor till tvättbrädesaktiga isbefläckade underlag. Temperaturen pendlade runt 5-6 minusgrader så dom förhållanden var näst intill perfekta. Sitter man som jag gör fast förankrad i en rullstol måste man hela tiden tänka på vad man stoppar i sig, för en stund sedan proppade jag i mig ett wienerbröd https://kultursmakarna.se/2020/11/22/wienerbrod-ett-misstag-som-blev-en-succe/ gott skit som morfar sa den satt såklart som en smäck. Om en stund skall frugan börja göra iordning falsk pekinganka som görs på tunt skivade kycklingfiléer sedan har man hoisinsås honung sesamolja stavskivad purjolök gurkstavar vi har små runda tacobröd, det är vår traditionella kinesiska nyårstolkning. 

Tack vare min timslånga utevistelse så klarar jag mig hela nästa vecka, troligtvis kommer jag att försöka delta när min äldsta dotter fyller år nästa lördag men det beror helt och hållet på om jag klarar av trappornas utmaning? Klarar jag av det mandomsprovet så klarar jag allt det som inte dödar härdar, så sant som det är sagt. Om ett par timmar är det dags för vårt starka stolta handbollslandslag att ta sig an Portugal, som verkar lätt på pappret men det måste också spelas om det. Går man in i matchen som om det redan var avgjort då förlorar man i regel, det klassiska misstaget har många lag gjort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...