08 januari 2023

I praktiken är varje dag en nystart?

I vanliga fall vid frisk tillstånd är jag en grubblare eller rättare sagt en tänkare nu i mitt smärre handikappade läge är det värre än någonsin förr, under hela mitt arbetsliv fram tills nu i runda slängar 45 år så har jag aldrig varit sjukskriven så här pass länge. Vad är det nu som jag tänker eller slash grubblar på tja det kan i praktiken vara vad som helst? Allt ifrån vardagens dilemmor till framtidens krämpor, hur det än är kan jag vara i ett annat kroppsligt läge om 20 år sedan kan man bli dement i morgon https://mind.se/den-aldrande-kroppen/?gclid=CjwKCAiA8OmdBhAgEiwAShr407EhWjboFRnlS2HbZ85e8P3MpKpzwLUip5SCx3pNry8uL0t7CJ8J4RoCuhMQAvD_BwE om det vill sig illa? Det kan vara bagateller som inte hunden gör 2:an på första rundan till mera komplicerade grejer som ska jag tömma diskmaskinen nu eller på en gång

I ens vardag kan man hitta ett brett spektrum av olika dilemmor, hur skall jag gör nu eller si eller så? Hur löser jag det här problemet utan att blanda in gud fader själv, i många fall så går jag på magkänslan som har räddat mig många gånger förr. Den enda smolken i bägaren för tillfälligt är det där totalt jävla meningslösa kriget som Ryssland för, därför att en enda föråldrad gubbe vars dröm är att återskapa det gamla hemska Sovjetunionen. I 9 fall av 10 vill man ju såklart värna om fred och frihet att samsas mellan gränslösa länder med export och import teknisk kunskap och medicinsk utveckling som gynnar mänskligheten, för hur det än är med klimatförändringar och dylikt är är nog dessvärre en katastrof inte helt omöjlig inom ett sekel plus minus noll?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...