03 januari 2023

Det kan aldrig vara för sent att styra upp?

Det svåra väderläget fortsätter att skapa oreda det ihällande regn som kom igår har blivit till isgata idag dessutom någon minusgrad och hot om ännu värre väder inom kort. Bristen på snö https://www.greenpeace.org/sweden/nyheter/49455/global-uppvarmning-konsekvenser/?gclid=Cj0KCQiAnsqdBhCGARIsAAyjYjRP72nT-1SqSIrzDg1HIDQu1A5V_b0vsyD4C5obIAUixC5YMUbjnawaAsc0EALw_wcB är såklart besvärligt för europas och nordens skidanläggningar som försörjer sig på snöturism och perfekta backar på längden och tvären. Mer och mer börjar vi märka av klimatförändringens baksida som berättar för oss att vi är på väg till någonting som kan vara för sent att reparera, och skulle vi mot förmodan ha tid över att reparera skadan skulle det ta flera hundra år för oss att märka av den. 

Processen skulle kosta flera biljoners miljarder kronor och dom pengarna måste man såklart ta någonstans ifrån, som alltid drabbas dom svagaste grupperna i samhället? Då kommer man till dilemmat vad är bäst, är det att försöka rädda miljön på bekostnad av dom svaga i samhället? Eller rädda och satsa på samhällets sårbara och skita totalt i miljön? I detta fall kan man inte rädda både utan någon måste offras? Det otäcka är att för u-länderna så blir det billigare att förstöra miljön än att rädda den, det är därför i-länderna dumpar sitt skit i dessa ekonomiskt utsatta länder mot en givmild summa och axelklappar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...