26 januari 2023

Med andra ord kan det knappast bli bättre?

Sagt och gjort det blev precis som jag förutspådde då mina tjejer kom hem från hindersmässan, med både lakris och chokladfuge och en annan fudgesort med lakrits/hallon lite rökt fläskfile och ett gäng kryddade frukostkorvar dock utan både väskor lampor och gud vet vad som dom brukar handla. Frugan skall upp en sväng till marknaden även i morgon då med sin åldrande morsa i släptåg då kanske hon har med sin nya fräscha saker eller inte? Enligt dessa tjejer så var det precis som förr i tiden med mycket folk jobbig trängsel många stånd och påflugna försäljare, med andra ord allt vad som det brukar vara så även i år. 

Mina bästa minnen från den klassiska marknaden var när jag i min ungdom köpte stinkbomer https://sv.wikipedia.org/wiki/Stinkbomb bakom disk och kläckte dessa stinkande bomber som luktade som ruttna ägg i slussintaget på gamla Domus på Stortorget, jag tror inte att jag har haft roligare än så varken förr eller senare? Jag skrattar gott åt dessa härliga minnen men dom senaste 35 åren så har man bara gott igenom marknaden upp och ned ett antal gånger bara för traditionens skull bara för att skulle vara så. Förr om åren brukar det alltid vara svinkall det slog aldrig fel när marknaden var, men i år verkar det ha varit bra förhållanden men det kan man kanske skylla klimatförändringarna på?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...