15 januari 2023

En helt okej inledning?

Solen försöker tränga igenom idag men den gråmuliga himlen gör allt i sin makt för att förhindra det, med 4 plusgrader i ryggen så börjar den här söndagen helt okej. Enligt meteorologerna https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/det-meteorologiska-stationsnatets-historia-1.5248 så skulle det bli ett riktigt otrevligt väder idag med både regn blåst och blötsnö, i och för sig så är vi bara framme vid förmiddagen denna söndag. Frugan tonårsdottern och våran jycke DINO offrar ett par timmar till mormor idag för att hjälpa henne att plocka ned hennes jul, klä av granen stoppa ned tomtar kulor rubbet hänga upp nya gardiner och gud vet allt? Därför fick jag plötsligt ett par gudomliga egentids timmar vilket jag såklart högt värdesätter. Igår som jag nämnde så var min son här och hjälpte oss med att plocka ned utegranen, vira in diverse ljusslingor rycka upp julgransfoten ur den tjälfria gräsmattan och så vidare. 

Samt att jag passade på att guida sonen under min rullstolspromenad igår på marker som han inte hade varit på hiskligt länge, berättade lite anekdoter lite fakta historier skrönor och interna familjära saker i dur och moll eftersom vi har en anknytning. Frugan med kompani skall äta lunch hos mormor idag efter avklarat dagsverke, troligtvis eftersom mormor är en kaffe moster av rang så blir det säkert gofika på eftermiddagen. Själv tänker jag inte äta någon lunch över huvudtaget troligtvis räcker det med en tallrik fil och flingor eventuellt en kaviarmacka, för att senare gå på min sparade vaniljbulle. När man i stort sätt inte rör sig speciellt mycket så förbränner man heller inget, därför är jag jäkligt försiktig med maten. Samma är det med hustrun men hon har helt andra aspekter, så därför nöjer vi oss med ett par varma kantarellmackor i kväll.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...