27 januari 2023

Kom ihåg att denna dag är den första av många?

Något kallare idag än igår med någon enstaka minusgrad eller så med en sol som försöker tränga fram ur en grötig himmel, i stort sätt en helt okej inledning på denna fredag. Tonårsdottern har precis varit på utvecklingsamtal i skolan med frugan och det gick ju bra hade inte räknat med något annat, hennes målinriktning är häpnadsväckande enligt lärarna hon vet vad hon vill och framförallt vad hon vill bli. 

Kom ihåg själv när jag var i hennes ålder då hade jag inte en susning om vad jag ville bli, uatn fick ge efter för grupptrycket och utbildade mig till nåt som jag inte ville bli? Istället skulle jag mer ha lyssnat till min inre röst som sa att jag skulle utbilda mig till journalist, men nu vart det som det blev och det hela slutade med att jag till sist blev en allround vaktmästare. 

På nåt sätt är det här nuvarande jobbet det bästa som jag någonsin har haft, så mycket frihet så mycket kärlek såklart under ramen av vad som förväntas av mig. Mina drömmar är fortfarande att skriva böcker men jag erkänner att jag både saknar tålamod och kompetens, så därför är mitt skrivande här på den här plattformen en sorts kompensation med det som jag inte blev? 

I min åldersgrupp ville alla bli lokförare https://sv.wikipedia.org/wiki/Lokf%C3%B6rare fotbollsproffs eller nåt likvärdigt i en värld då det varken fanns flashiga mobiler högteknologiska datorer fast med en svartvit tvbild, som till slut gick över till färg en bra bit in på 70-talet med en katastrofal färgskala. Idag har ungdomarna inbillar jag mig bättre förutsättningar mera resurser utifrån deras personliga mål, naturligtvis en hård väg fram tills att deras innersta drömmar besannas.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...