25 januari 2023

Just nu skrattar jag bara åt dagsformen?

Man kan såklart dra den elastiska tråden om roligheter https://popularhistoria.se/vardagsliv/visst-skamtades-det-pa-medeltiden hur långt som helst om vad som är roligt, vad det är som får folk till att både skratta gråta och kikna av glädje? Allt det där är högst individuellt till exempel min syn på roligheter är knappast den som min hustru har vilket är naturligt, där min humor oftast är svart en smula bisarr och med en ironisk underton till exempel tycker jag att solsidan inte är speciellt roligt men däremot pang i bygget kan jag skratta mig fördärvat på. 

Oftast är det dagsformen som avgör vad jag skrattar åt om jag är trött eller glad sjuk eller vad jag nu befinner mig i? Sin humormall kan man alltid utveckla uppgradera och anpassa beroende på i vilken fas man befinner sig i, men humor grunden är alltid den samma om vad man tycker om? Just nu kan man definitivt inte skratta åt det politiska världsläget, det enda som man möjligtvis kan skratta åt är när min jycke DINO gör till sig när han får sitt efterlängtade dagliga ben. Det som man definitivt inte kan skratta åt är det nuvarande väderläget som är en salig blandning av ledsna clowner på slaka linor ruttnande förr så glada trädgårdstomtar, den synnerliga olyckliga kombinationen är allt annat än roligt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...