16 januari 2023

Att rädda världen borde vara första tjing?

Ett underbart väder utspelar sig utanför mitt fönster idag minst 3 plusgrader och en strålande sol, men natten har bitande kall så frugan hade en viss isskorpa på gatan när hon gick ut med våran jycke DINO på hans morgonpromenad. Fast jag inte tycker om snö så kan jag tycka synd om alla barn som har fått skidor pulkor skridskor name it som julklappar, även skidanläggningarna får tänka om i dessa snöfattiga tider https://www.slao.se/fakta/snotillverkningens-historia/ och helt enkelt bredda sina verksamheter som plan B. Såg ett riktigt sorgset reportage från alperna som är delvis beroende av sin skidturism på väg mot sin undergång, antigen går vi med stormsteg emot ett tropiskt klimat eller så är det här endast lugnet före stormen för en kommande istid? 

Det känns onekligen kluvet att ens spå kommande klimat, ska man tänka med hjärtat så vill man såklart att allt är som vanligt. Tänker man mera logiskt så får vi nog ta konsekvenserna av vårt brutalt sjuka klimattänk, som förr i tiden praktiskt tagit var lika med noll. Även om vi nu har börjat tänka till angående den frågan så är vi nog minst 50 år försent för att rädda världen, men visst mirakel sker när man minst anar det varför skulle inte det ske nu?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...