23 januari 2023

Tänk om alla kunde komma på en plan?

Även idag fortsätter vädret att vara precis så där lika fatalt tråkigt som dom andra dagarna har varit, ett väder som inte borde kallas för väder ett väder lika grått harmlöst och urtrist som en urlakad självdöd lake på torra land? Jag vet inte om den liknelsen var 100 procentig korrekt men den är den bästa som jag kan komma på i stundens skrivande allvar. Tonårsdottern den goa pallrade sig iväg för ytterligare en tuff skoldag, det som utmärker hennes styrka är att hon aldrig någonsin låter den satta ribban falla hon låter alltid flaggan vara i topp för hon har en plan med skolgången https://undervisningshistoria.se/folkskolestadgan-175-ar-vad-innebar-den/ fram till gymnasiet. Ser jag tillbaka till min egna skolgång så kanske den inte var helt bedårande, men jag gick ändå ut med viss tvekan sedan kanske man inte blev det man ville bli men det är en helt annan historia. 

Men allt det där landade tillslut så stabilt som det kunde bli, nu har jag endast högst ett par år kvar i mitt arbetsliv om nu dom högre makterna är med mig vill säga? Sånt där vet man ju aldrig om, idag kanske jag lever men i morgon då det vette fåglarna? Tur att man inte vet om sin morgondags alla 100 procent, i bästa fall 3 fjärdedelar av dom den sista delen kan innehålla ett brett spann mellan glada överraskningar sorgsna besked ödets nyck till slumpens oförutsedda råa verklighet. Egentligen så är ingenting bestående allt rör sig i dig och runt dig här och nu i all sin tidsbegränsade evighet. Djupare än så kan jag inte komma idag eller kan promenadfiskarna jazza i månljus?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...