16 januari 2023

Bäst att lägga till positiviteten?

Naturligtvis ringer min älskvärda chef med jämna mellanrum och hör hur det är med mig, och berättar samtidigt om hur jobbet klarar sig utan mig men även jag bollar tillbaka olika jobbrelaterade frågor. Hur det än är ofrivilligt eller inte så tappar man mitt jobbs interna verklighet men även en sådan verklighet som försiggår utanför ytterdörren. Det är liksom en värld innanför dörren som är min nuvarande verklighet, och en helt annan social verklighet utanför den samma. Då gäller det att vara uppdaterad på alla mediala plattformar, spåna över alla aktuella nyheter och verkligen känna sig delaktig utifrån min utsatta position. Känner mig inte alls bitter på något sätt men är kanske en smula sorgsen över den olyckliga skadan vem skulle inte vara det? 

Alla uppkomma skador är produkten av ett ögonblicks verk ofrivilligt eller ej, i mitt fall skulle jag ha gjort som magkänslan ville men jag gjorde precis tvärtom eller inte är olyckan fram så är den det. Sedan kan man lägga till klyschan om att man hade tur i oturen eller du skulle inte gjort si eller så utan på nåt helt annat sätt, vara på fel plats vid fel tillfälle slumpen ödet eller vad du vill? I stekpannan puttrar frugans fläskkotletter https://matkalender.nu/husmanskost/ sorglöst omkring i lite 4 procentig grädde dom små superba delikatesspotatisarna kokar omsorgsfullt vidare i sitt kärl, även lingonen rörs om lika kärleksfullt som om man smeker ett spädbarns skira kind. Allt det där som utspelar sig i kökets trygga barm är endast en ren och pur kärleksförklaring till det kulinariska hantverket.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...