14 januari 2023

Just idag känns gårdagen gammal?

Om en stund kommer min son för ett par interna uppdrag han har verkligen fått arbetstoppar, dels ska han plocka ned vår utegran som har spelat ut sin roll dels ska ha köra runt med mig i rullstolen förhoppningsvis i någon timma frugan tyckte att jag behövde komma ut lite? Kanske har det med psyket att göra, har som sagt endast varit ute runt 25 minuter på 5 veckor? Frugan och tonårsdottern skall snart iväg och köpa stora räkor på stan som ingår i frugans delikata räkrätt med fryst dill till det skall det serveras ris. Även slänga ihop kladdkakemuffin https://www.ica.se/recept/kladdmuffins-551761/ med vispgrädde. Denna lördag skall jag bara njuta som jag förvisso gör varje lördag, men just idag skall jag både äta och dricka gott titta på shl hockey och såklart Sveriges andra WM match i handboll mot blåbärsnationen Kap Verde. 

Helt klart positiva arbetstoppar för en tillfälligt rullstolsåkande man. Det gäller att passa på och gå ut idag det taskiga vädret har tillfälligt uppehåll, för imorgon skall det tydligen bli ett riktigt skitväder enligt hörsägen, det myckna regnade har skapat svåra översvämningar runt om i landet och meteorologerna rödflaggar stora delar av vårt land. Naturligtvis ingår allt det här i spåren av klimatförändringarna, det extrema blir värre för varje år som går mer och mer oskyldiga offer får sätta livet till. Moder natur ger igen efter flera seklers brutala våldförande.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...