16 januari 2023

Oftast kan livet vara ännu värre?

Det här med vädret kan man ju gagga om hur länge som helst, vad och hur man kunde och skall göra på bästa sätt? Hur det än är kan man inte göra ett skit åt rådande förhållanden, man kan bara vara glad över att det inte är ännu värre än vad det redan är för närvarande. Här i Örebro har vi alltid haft en vintermarknad som vi i folkmun kallar för hindersmässan http://www.bergshandteringensvanner.se/historien-om-bergshandteringen-och-hindersmassan/ med anor från 1300 talet i år inträffar evenemanget mellan 25-28 Januari och just vid den här tiden brukar det alltid vara som kallast. 

Själv har jag varit med i min uppväxt då vi har haft bortåt 30 minusgrader, nu för tiden får man vara glad om det blir nollgradigt? Eftersom jag själv har varit på den här marknaden sedan jag låg i barnvagnen så kan jag den här marknaden både innan och utan, men visst känns stånden glesare än förr knallarna på utdöende nu än någonsin förr nu mera är det näthandeln som dödar den levande marknads idén på gott och ont. Tyvärr så kommer jag själv inte upp på hindersmässan i år på grund av mitt trasiga knä men det gråter jag inte för, frugan hennes morsa och tonårsdottern ska traditionsmässigt dra en repa runt stånden där minst 85% av dom är marknadskarameller eller krimskrams, naturligtvis så har beställt både marknadsnougat och saltlakritsremmar.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...