28 januari 2023

Som vanligt får man styra upp sin verklighet?

Den tunga natthimlen har övergått till att bli en helt bedårande förmiddag med en slösande sol och glada människor som promenerar utan eller med sina hundar. Hemma hos mig går livet sin gilla gång så idag tänker jag mot förmodan rulla ut med rullstolen på altan för att byta lite ny luft i lungorna. På nåt sätt känns det som om våren är i analkande som vanligt lurar man sig på det, min mormor sa alltid att det måste komma minst 3 bakslag innan våren kommer? Eller så har klimatförändringarna gjort att våren kommer tidigare än normalt? Det är ju redan vetenskapligt konstaterat att den globala uppvärmingen https://globalportalen.org/artiklar/7-brister-i-svensk-klimatpolitik?gclid=CjwKCAiArNOeBhAHEiwAze_nKHFsIjfcZlHAPFpIDhpOl3LVL5Rp78khJOrfV0VRba8ZRL1UgiMRrBoCabIQAvD_BwE gör att exempelvis våra fyra årstiden suddas ut att ingenting är normalt längre? Jag brukar säga att inom en obestämd tidsrymd kommer vi endast ha kvar två årstider i bästa fall, en blötare och en torrare hur det än är så verkar det gå åt det hållet? 

Det kanske är så att u-länderna inte har råd att vara klimatsmarta, på så sätt har dom ingen chans att förbättra sin miljö utan i-ländernas ekonomiska backup och välvilja. Kanske är det så att mänskligheten har målat in sig i ett hörn och är helt beroende på andra aspekter för att lösa sin knipa? Det här onödiga kriget gör bara att läget förvärras för varje dag som går, på grund av att en diktators dröm att förverkliga det krigsförande landets förlorade glans och storhetsperiod. I min interna värld förs inga onödiga krig bara små temporära utspel som snabbt kan lösas genom kommunikation, man önskar att andra makter kan anamma den ganska logiska detaljen? Min erfarenhet besannas varje dag att kan man inte lösa konflikter så tar man till vapen en kvarleva från våra förfäder neanderthalarna, desto mer deras hjärnor utvecklades desto mera alternativ fick dom således är inte krig alltd den bästa lösningen på problemet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...