27 januari 2023

Den som inga pengar har?

Kan inte släppa det här med den tekniska skenande utvecklingen som har hänt under just min levnadstid fram tills dagens datum där allt händer och sker i ett rasande tempo, alltifrån frontmatade coola videobandspelare till bångstyriga kassettband som man var tvungen att ha en blyerstpenna för att veva in till häftiga sony walkman. Man brände cd skivor för musik man spelade in tio i topp från radion på kassettband, kände till och med en tjomme som spelade in alla Dallas avsnitt på videoband herregud så det var? 

Man växte upp i allt detta som var dåtidens highech och teknik revolution man visst ju inte om någotannat, man lirade repiga hårdrocks vinyl på festerna och var hur hipp som helst. Idag är dom flesta av förhistoriska prylarna på museum där nutidens ungdomar kollar in dom med stora frågande ögon, och häpnar över hur vi överhuvudtaget kunde leva då? Min tonårsdotter vet inte typ vad en telefonkiosk https://www.gp.se/nyheter/sverige/de-sista-telefonkioskerna-utrotas-1.587867 var för något förens jag berättade det, en orange kisosk som man matade in 25 öringar i för man överhuvudtaget kunde ringa? 

Helt otroligt tycker hon precis som om hon tror att dåtidens människor kom från någon annan planet med glimten i ögat, som sagt på nåt sätt känns det som utvecklingen bara har börjat saker och ting förbättras uppgraderas nya modeller uppstår hela tiden. Till slut är vi helt beroende av dagens teknik för att överhuvudtaget kunna fungera i det här sociala livet. Kan verkligen förstå den äldre generationen som är helt lost i den här tekniken, och sitter fast i den gamla beprövade. Idag finns det inga pengar på banken allt sköts med kort och swish, kontatlösa butiker affärer det mesta kan man handla online. För en gammal kan det vara som att gå i en djungel med en fickkniv och inte veta vad för faror som lurar kring nästa buske?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...