03 mars 2022

Att kunna få gifta sig med någon med gröna fingrar?

Frugan kommer med ett glas vin in till mig i sovrummet vilken fin härlig service. Jag vilar mig för fortfarande och har sjukt ont i ländryggen dessutom slocknade jag någon timma rakt av vilket aldrig annars skulle förekomma så här mitt på dagen. Frugan ska nu över till bästa grannen och hämta svärmorstungan https://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/blommor-och-grona-vaxter/basta-tipsen-sa-har-tar-du-hand-om-svarmorstunga/som hon fick, en grön hård bladad växt som jag själv hade som ungkarl på 70-talet eftersom jag i stort sätt saknade gröna fingrar som är en förutsättning för växters existens kunde lika gärna ha plastblommor? Den växten kunde man inte döda i första taget vilket jag kanske också försökte med, kanske med nån dynamitgubbe i krukan i bästa fall skulle funka? Apropå svärmödrar och den problematiken så börjar hon smått bekanta sig med min gamla avlagda mobil modell samsung som hon fick överta.

Fortfarande ringer hon till frugan minst ett par gånger om dagen, bara för att få svar om varför hon tryckte där eller här eller någon annanstans men inte just på den knappen? Frågor och svar som kanske inte alla gånger är enkla att svara på? Min 85 åriga svärmor och high tech även teknik över huvudtaget kommer knappast att gifta sig med varandra inte ens förlova sig men troligtvis få ett annat slags förhållande? Ett sorts utom havandeskap som ingen människa begriper sig på? Som det är nu är det en sorts komplicerad hatkärlek, mellan det gamla förlegade och framtidens sprudlande och oanade tekniska möjligheter.

Gröna fingrar är min sanndröm?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...