09 mars 2022

Om tid är pengar är ett skutt tillbaka i tiden ett alternativ?

Hemkörning av mat är ett kärt kapitel i vårt hushåll ett alternativ, men bara om det behövs endast i nödfall. Då är den tjänsten helt suverän. Vi använder den högst ett par gånger om året då vi inte orkar att stå framför spisen annars åker vi själva och hämtar maten. Men en gång skulle vi få hemleverans av ett gäng pizzor http://www.pizzeriaregement.se/vid ett bestämt klockslag, efter en timme över den bestämda tiden fann jag ett vilset bud en bit utanför dörren med en defekt gps som inte alls visade min hemadress då blev jag bestört för någon sekund. Tydligen ska den sortens tjänster även inkludera andra saker än mat, till exempel blommor blader prylar och dylikt. Vi lever i en sådan värld för närvarande där tid är pengar där marginalerna är ytterst små och bekvämligheterna är större än någonsin förr.

Naturligtvis är det vår tids skenande utveckling som har satt oss i den bekvämlighets zonen. För råkar vi lämna den bara för ett ögonblick, känns det som om vi går tillbaka i tiden? Det vill vi ju inte göra vilket kan vara tvetydigt i vissa lägen? En del av oss vill fortfarande vara en del av den fortsatta utvecklingen på gott och ont, medan den andra delen kanske tycker att vi inte alls hänger med att andra saker kommer i kläm under den skenande processen? Som sagt som att välja mellan pest eller kolera?

Kan vara framtiden jag spanar på?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...