08 mars 2022

Kan vara så att vi har kommit hem?

Familjen är åter samlad i dess trygga sköte tonårsdottern kommer skrikande hem slänger ryggsäcken i hörnet och påstår att klassens killar mobbar henne säger hon med flamsigt rodnande kinder, frugan har kompletterings handlat för att hålla oss flytande själv har jag precis kommit hem med jycken Dino ifrån en liten längre promenad. Fan vilken äcklig mat det var idag säger dottern, som i vanlig ordning gör iordning nudlar med kokt ägg. Det är inget fel på skolmaten https://stockholmskallan.stockholm.se/teman/stockholm-ater/skolmat/flikar jag in det är bara du som är bortskämd eller hur? 

Hon tittar länge vresigt på mig som om jag vore en jubelidiot, vilket jag också kan vara ibland säkert den största av dom alla? Frugan bryter sig in som otippad isbrytare i tropisk vatten och berättar, att hon minsann aldrig gör någon annolundare mat? Ok ok jag lägger ner säger jag och kör på den diplomatiska linjen den funkar i alla lägen. Är man som jag uppväxt med husmanskost i ryggmärgen så finns det ingen annan bättre mat, fast jag måste erkänna att jag genom åren har breddat min mat reportrar allt är inte rotmos och rimmad oxbringa längre? Låt oss säga att det är en skonsam utveckling som blandar nytt med gammalt.

Kan vara det bästa på hela veckan?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Förr eller senare händer det?

"När man var ung en gång då var det lätt att fastna i dagdrömmarnas förlorade värld. Man gick omkring som i en skirande bubbla som aldr...