27 mars 2022

På kort tid i värsta fall kan allt förändras?

Det enda som jag personligen oroar mig för är att bli dement, att inte vare sig känna igen familjen platser saker i stort sätt inte veta vem man är eller vart man är? Har inget som helst begrepp om nu eller dåtid vilket är sjukt skrämmande i sig själv. Demenssjukdomen https://www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/demens/?gclid=CjwKCAjwloCSBhAeEiwA3hVo_ZRMT8oIDC33mAXl6ibn51tVKgjliEWMqigJHLwtYEW4U2JwmqKB0RoCaxgQAvD_BwE är nog bland det hemskaste man kan råka ut för allra minst för anhöriga, som får en vän en partner som gradvis förändras till någonting helt annat än vad den en gång har varit. Det får man verkligen hoppas att man slipper men tendensen är den att det snabbt kryper ned i åldrarna? 

Dagens moderna människor sitter större delen utav dagen som fastklistrade framför datorn, där flera olika mediala saker helst skall lösas samtidigt på så kort tid som möjligt under stress med fler bollar i luften utsätter man hjärnan för överbelastning. Vilket i värsta fall dramatiskt kan förändra eller påverka hjärnas innehåll. Kanske möjligtvis någon gång kommer man  in i begreppet åldersglömska, där man inte känner i ord som städning hygienbegrepp eller andra nödvändiga saker.

I värsta fall förlorar jag mitt ansikte?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...