10 mars 2022

När allt var frid och fröjd i vår herres hage?

Har precis kommit hem från nån timmas långpromed med jycken Dino, i ett väldans gråkallt väder fjärran ifrån gårdagens strålande vårväder. Igår på jycken Dino och min promenad hittade jag säsongens första snödroppar vilket är ett av vårtecknen i min region? Som sagt en sorts vädermässig mellandag i vår herres hage sådana måste ju också finnas till? Fortfarande rasar kriget i vår närhet på grund av att en person vill ha tillbaka stormaktstiden, som vanligt drabbas oskyldiga civila dom som tycker nåt helt annat men även en enorm infrastrukturell massförstörelse. 

Lider verkligen med dom som en gång skall bygga upp städerna efter ryssarnas galna attacker. Här hemma kan vi ha små interna krig i verbala former, om vad som är vad på vilket sätt och så vidare? Självklart är tonårsdottern mitt inne i sitt egna privata pubertala inferno https://www.umo.se/kroppen/puberteten/att-komma-i-puberteten/, där hon tycker mest att sina söta föräldrar tuggar skit för jämnan? Man vet ju själv hur man var i den perioden, så här i efterhand blir jag djup imponerad av hur mina föräldrar hanterade det hela. Kan se mig själv i spegeln som ett rosenrasande monster som egentligen ville alla väl men allt blev fel ändå? Som sagt en ack så viktig fas i livet som alla mer eller mindre måste genomleva på sin väg till vuxenlivet.

Som sagt det kunde vara värre?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...