09 mars 2022

Som vanligt handlar det här om allt mellan vitt och brett?

Precis klart med storstädningen frugan fick för sig att nu skulle vi göra en sådan, oavsett hur mycket eller lite krämpor vi än må ha skulle det bli av idag. Det finns absolut någon poäng i det hela, sparar man på det så skjuter man problemet framför sig? Till sist lurar man sig att tro att vi redan har gjort det? Men eftersom vi har varit riktigt duktiga idag med våran städning, så nu har vi triggat igång vårt lättlurade belöningssystem så sagt och gjort är frugan på väg till affären för diverse inköp? Det här med drivmedel priserna har ju stigit katastrofalt mycket då 1 liter bensin börjar närma sig 23 spänn, vilket i sammanhanget såklart är rent åt helvete prismässigt. 

Då ska vi inte tala om diesel och el priserna som börjar närma sig oanade höjder. Tänker främst då på alla barnfamiljer som kanske redan nu har det svårt att få budget att gå ihop sig, även alla andra som är beroende av bilen för att ta sig till och från jobbet då det kanske inte finns tillgång till kollektivtrafik? https://via.tt.se/pressmeddelande/statistik-om-kollektivtrafiken-sa-har-tycker-resenarerna-i-sverige?publisherId=3235461&releaseId=3315537Snart måste väl regeringen vakna till och subventionera drivmedlet, så att vi liksom icke höginkomsttagarna har råd till att ta bilen över huvudtaget? Tonårsdottern är i skolan som vanligt där det diskuteras vitt och brett om det pågående kriget, även på vilket sätt Sverige skulle dras in i galenskaperna? Om diverse skyddsrums placeringar och så vidare, får bara be till dom högre makterna att vi inte hamnar dithän åtminstone inte under min livstid?

Som vanligt går jag i mina egna fotspår?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...