03 mars 2022

Behöver man vara rädd i den fria världen?

Kriget i Ukraina är inne på sin 8:onde dag dom ryska trupperna belägrar allt fler städer, precis som planlagda kollektiva våldtäkter. Över 1 miljon på flykt i eller ut ur Ukraina ska det verkligen behöva vara så illa i ett demokratiskt Europa 2022? Ryssland vet vi sedan länge är en diktatur fast dom säger att dom är en demokrati https://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/demokratin-och-du/definition-av-demokrati, alltid lurar det någon i det påståendet. Här i det fredliga Sverige kränker ryska stridsplan ideligen dom svenska gränserna dom skiter totalt i Sveriges suveränitet, det pratas vitt och brett om förödande cyber attacker och skyddsrum om konservmat för en veckas överlevnad. 

Herregud skall det verkligen behöva vara så 2022? En mans fullständigt galna vision över ett komplett ryskt Europa, kan ingen människa sätta stopp för den mannens planer en gång för alla? Det känns som om hela det fria Europa är i händerna på en mans snedvridna verklighetsuppfattning vilket är skrämmande i sig. Ska man behöva vara rädd i sitt egna land, ska man behöva känna oro över att den ryska elaka människoliknande björnen skall invadera Skandinavien? Än så länge sover jag gott, men frågan är hur länge?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...