05 mars 2022

Utanför mitt fönster pågår villervallan ännu en dag?

Vaknade som sagt upp till ännu en dag i kapärnaum? Med ett okej väder varken mer eller mindre dåligt? Egentligen så vet man inte om hur allting skall bli, allt det där med vädrets nycker är höjt i dunkel det kan växla snabbt på en femörings yta? Hur det än är så lyser solen definitivt med sin närvaro medans den första vårmånadens smekande kyla fortfarande finns där. Den meteorologiska våren https://www.svt.se/vader/fragor_och_svar/nar-kommer-varen kan få för sig att börja tidigare eller senare än beräknat? I dagsläget finns det inga klockrena årstider, dom börjar allt mera obemärkt väva in i varandra tills det mynnar ut i endast två perioder men än är vi inte där?

Utanför mitt fönster kör bilarna fram och tillbaka, till eller från jobben kanske curla ungarna eller vad dom nu ska göra? Sopbilarna korsar varandra precis som om den här beskärda plätten vore en sorts knutpunkt möjligtvis då i den bästa av världar? Frugan sitter hostande fast i fåtöljen och kollar på krigets fasor och suckar tungt. Idag diskuteras eventuellt ett Nato medlemskap? Som sagt folk i min närhet vet varken ut eller in i denna mycket viktiga fråga? Kanske är just den frågan en av förutsättningarna för ett så pass litet land som Sverige i sammanhanget?

Ännu en dag med blomster?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...