02 mars 2022

Mitt liv under ansvar och frihet?

Nu är dom klara med tonårsdotterns utvecklingssamtal https://www.vardforbundet.se/rad-och-stod/karriar-och-utveckling/utvecklingssamtal/ om diverse planer mål strukturer och inriktningar typ en halvtimma tog det. Det verkar ha gått bra enligt hörsägen? Frugan satt med under uppkopplingen jag får höra allt i efterhand. Hur som helst så har tonårsdottern ett klart mål med en tydlig inriktning om vad hon vill bli på den vägen är det, en väg som precis bara har börjat. När hon nu har kommit upp på i högstadiet så ändras studietekniken markant men hon har full koll på sitt hanterande vilket jag är djupt imponerad av. När jag själv utbildade mig för X antal år sedan så körde jag på mitt gamla beprövade sätt som var brukligt då.

Fast läraren försökte tuta i oss att mind mapping var den dagens melodi men så lättlurad var jag inte, utan jag körde på med mitt gamla vanliga sätt vilket också lönade sig i slutändan skam till den som ger sig. Sedan kanske jag inte blev det jag ville bli, utan jag blev istället en vaktmästare ett alltiallo inom äldreomsorgen. Vilket såhär i efterhand med facit i hand inte heller är så himla dumt, har nog aldrig varit friare yrkesmässigt än så här i hela mitt liv. En frihet såklart under ansvar men ett ansvar som jag själv härskar över.

Handpåläggning under ansvar?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...